Vilinska VratancaO Nama

U detinjstvu smo svi mnogo otvoreniji za magično i lakše prihvatamo nevidljive svetove. Kako odrastamo, sve više smo okrenuti materijalnom i opipljivom. Ponekad odrasli koji su izgubili osećaj za magično i nevidljivo, nesvesno sputavaju taj osećaj i kod svoje dece. Vilinska Vratanca nas vraćaju u to detinjstvo, gde je sve bilo moguće i magično. Vratanca nam daju mogućnost da verujemo u magiju, bez obzira na godine!

"Lako je verovati u magiju kada ste mali. Bilo šta što niste mogli da objasnite, bilo je magično. Nije bilo bitno da li je to nauka ili bajka. Elektricitet i vilenjaci bili su beskrajno misteriozni i podjednako mogući - vilenjaci verovatno i više." ~ Charles de Lint

Naša magična Vratanca su nastala 2016. godine kada je naša Vila bila mala. Poželela je da ima vratanca kroz koja će joj dolaziti Vile a mi smo se, kao odrasli ljudi, tome rado priključili i od tada se stalno šetamo po tim magičnim, vilinskim svetovima!

SERTIFIKAT OTVORENE ŠAKE – PROIZVOD UMETNIČKOG ZANATA

Od mnogo lepih stvari koje su nam se za sve ove godine izdešavale, posebno izdvajamo jednu - Ministarstvo Privrede RS je izdalo sertifikat, kojim se naša Vilinska Vratanca smatraju proizvodima umetničkog zanata i mogu se obeležavati stilizovanom oznakom “otvorene šake”.

 

 


Ponekad čujemo "pa, čemu tačno služe ta vrata?!" i odgovor je uvek isti - zašto mora sve da bude logično? Neka bude malo magično! Vratanca možda nemaju konkretnu, logičnu upotrebu ali uz njih možete da se prebacite u neke magične svetove i da makar na trenutak ponovo budete mali. Možete i da uključite vaše Vile da pomognu u roditeljskim akcijama:

Šta sve Vile mogu?

- da nagrade dobro i lepo ponašanje (hvala, molim, izvini, izvoli - magične reči koje Vila voli)
- da pomognu u vežbanju večernje rutine odlaska na spavanje
- da podsete na redovno pranje zuba i sređivanje sobe (Vile vole zdrave zube i uredne sobe)
- da podstiču kreativnost i stimulišu maštu i motoriku (sve Vile vole kad im deca poklanjaju crteže i pisamca)
- da ulepšaju posebne i važne datume (rođendane, praznike, polazak u vrtić, školu...)
- da otvore prolaz za Zubić Vilu i Deda Mrazove vilenjake
- da pruže ohrabrenje i pomognu u teškim životnim promenama (gubitak zubića, razvod, selidba... )
- da pomognu deci da prebrode strahove (od mraka, vađenja krvi, ispalog zubića... prvi dan vrtića/škole...)
- da nauče decu da čine dobro drugima
- da sačuvaju radost i čudo detinjstva

Vilinska vratanca otvaraju samo vile!

Vratanca se ne otvaraju za ljude, samo vile imaju magične moći da ih otvore i stvore prolaz u magični svet, onaj iz kog dolaze i u koji se vraćaju. Namenjena su svima, od 3 do 103 godine. Vole ih i dečaci i tate, imaju ih i bebe od par meseci na zidu dečje sobe, ali i ljudi u nekim “ozbiljnim” godinama, Vratanca im čuvaju knjige na polici i podsećaju da je svaki dan magičan.
Dobra, stara mašta :)

Vilinska Vratanca aktiviraju maštu. Uz vratanca ćete izmišljati priče, zamišljati vile i bajkovite predele. Vašim vilama možete pokloniti novčiće, crteže, malecke pakete, bombone ili sjajne svetlucave kamenčiće. Pokucajte joj na vratanca pred spavanje i ona će vas sigurno čuvati i poželeti vam laku noć!

Svaka Vilinska Vratanca imaju svoj čarobni, vilinski prah i on je veoma važan za vile. Neke vile mogu da lete uz pomoć čarobnog praha, neke ga koriste kako bi detetu brže zaraslo odrano koleno, ili kako bi neka biljka brže porasla... a neke vile čarobni prah koriste da ispune želje, neke ga nose kao ogrlicu, da im bude stalno dostupan. Vi možete da odaberete svoju ogrlicu sa vilinskim prahom ili "Vilu za poneti" koju ćete nositi oko vrata a dobra, stara mašta će učiniti sve ostalo!


Sva naša vratanca su napravljena ručno, od punog drveta, uz mnogo ljubavi i malo magije.¸¸.☆¯`·.¸¸.☆¯`·.¸☆
Pišite nam, pitajte nas, ostavite nam neki komentar, predlog ... Budite deo našeg vilinskog sveta, podelite sa nama magične trenutke :) Posetite Facebook i Instagram i pridružite nam se i tamo ili pošaljite poruku na email adresu: vilinska.vratanca@gmail.com